Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των«μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των«μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών, ι –με ευνοϊκούς όρους- από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, με τα δανεικά και αγύριστα να φτάνουν το ποσό των 400.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», πρόκειται για δάνεια που θεσπίστηκαν το 2000, όταν ιδρύθηκε ο εν λόγω λογαριασμός , τα οποία αποπληρώνονται με άτοκες δόσεις, με παρακράτηση από βουλευτική αποζημίωση.
Κι ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές δεν προκύπτει ζήτημα, καθώς η παρακράτηση των δόσεωνγίνεται αυτομάτως, από το 2010 και μετά, οπότε οι εκλογές ήταν συνεχείς, πολλοί βουλευτές δεν συμπλήρωναν τετραετία και η «μαύρη τρύπα» από απλήρωτες δόσεις άρχισε να μεγαλώνει.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, έστειλε στους βουλευτές δυο επιστολές προς 70 παραλήπτες. Η μία εστάλη στις 18/11/2015 στην οποία τους υπενθύμιζε την οφειλή , ενώ στην δεύτερη – την 1η Δεκέμβρη 2015- γνωστοποίησε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση μέχρι και 48 δόσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα,  από τους 70 μόνο οι 30 ανταποκρίθηκαν και ζήτησαν τη νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις. Οι υπόλοιποι αγνόησαν εντελώς την έκκληση του κ. Βούτση.