Αγκαλιά με την Ευρώπη με σόου Μπακασέτα (χατ τρικ), Πανιώνιος 3-0 στη Νέα Σμύρνη την Ξάνθη

Μπορεί σιγά σιγά να φτιάχνει βαλίτσες, γιατί όλα δείχνουν ότι τη νέα χρονιά θα ταξιδεύει κι εκτός συνόρων… Ο Πανιώνιος το απόγευμα του Σαββάτου (12/3) νίκησε με 3-0 στη Νέα Σμύρνη την Ξάνθη και έκανε ένα ακόμη βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ κι ενώ απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές.

http://www.a-sports.gr/

Οι «κυανέρυθροι» δείχνουν κάθε φορά φέτος ότι έχουν κάνει άλματα προόδου και αυτό επιβεβαιώθηκε ξανά, καθώς κέρδισαν τον κακό τους δαίμονα, μία ομάδα που είχαν να κάμψουν την αντίστασή της από τις 7 Μαρτίου του 2010! Εντυπωσιακό, μάλιστα, ότι και τότε το σκορ ήταν 3-0. Έτσι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και «καθάρισε» το τρίποντο μέσα σε ένα τρίλεπτο. Αν, μάλιστα, οι Μασούρας, Καθάριος και Ανσαριφάρντ ήταν σε καλύτερη μέρα, τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Σε αυτό, πάντως, συνέβαλε και ο Τσέναμο που μετά το 2-0 πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Καμία αντίδραση δεν έβγαλε η Ξάνθη από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ παρά τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρεμπιπτόντως, δεν είχε καμία λογική το να μην ξεκινήσει τον καλύτερο παίκτη του, Νιέτο.

Πολύ κλειστό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στα πρώτα λεπτά η μπάλα παιζόταν μόνο στον χώρο του κέντρου. Οι δύο ομάδες δεν έφταναν ούτε σε τελικές, τα λάθη ήταν αρκετά και ο ρυθμός αργός.

Σταδιακά η Ξάνθη άρχισε να πατά καλύτερα και να παίρνει τα ηνία. Ο Πανιώνιος είχε πολλά προβλήματα στο να κρατήσει την μπάλα και απλώς τηρούσε στάση αναμονής ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να γίνει απειλητικός.

Η Ξάνθη αντιθέτως άρχισε να παίζει πολύ από την πλευρά του Ντιμιτρόφ. Εκείνος και ο Ορφανίδης από αριστερά δημιουργούσαν προβλήματα, αλλά η τελική τους επιλογή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Σπάνια έβρισκε συμπαίκτη η σέντρα τους.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά ο Μπακασέτας φρόντισε ν’ αλλάξει η μονοτονία. Στο 39′ με δυνατή εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα έκανε και το 2-0 με συστημένο σουτ στη δεξιά γωνιά του Τσέναμο. Ο Ιταλός φέρει ευθύνη για το πρώτο γκολ, καθώς η μπάλα του πήρε τα χέρια.

Με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Πανιώνιο, που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 3-0. Ο Μπακασέτας έκανε ό,τι ήθελε, όλη η άμυνα προσπαθούσε να κλείσει πάνω του και αυτό έδινε χώρους στους συμπαίκτες του. Ωστόσο, Ανσαριφάρντ και Μασούρας δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που είχαν.

Η Ξάνθη στη συνέχεια ισορρόπησε με τις αλλαγές των Νιέτο και Καπετάνου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, ρίσκαραν αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν και έβγαλαν μία καλή φάση με τον Ισπανό εξτρέμ.

Αυτή, όμως, δεν έγινε γκολ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα γι’ αυτούς. Ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά έκανε ό,τι ήθελε. Έβρισκε συνεχώς χώρους, η άμυνα της Ξάνθης ήταν εντελώς αποδιοργανωμένη και ήταν εμφανές πως οι «κυανέρυθροι» ψάχνουν το τρίτο γκολ.

Έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ρισβάνη στο 73′, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις κάποιες ακόμη φορές και τελικά τα κατάφεραν στο 90’+5 με προσωπική ενέργεια του Μπακασέτα. Με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο ο Πανιώνιος πέτυχε τον στόχο του και γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί του οι Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ήταν ο Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 31′ Τασουλής, 56′ Καθαριος, 77′ Ρισβάνης, 79′ Βλάχος, 90’+1 Μπακασέτας – 63′ Λουσέρο, 75′ Λισγάρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Καθάριος (66′ Καραμάνος), Μασούρας (90′ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ (82′ Τζανδάρης).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας (46′ Παπαστεριανός), Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο), Ορφανίδης, Σολτάνι, Σκούρτης (58′ Καπετάνος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ