Τηλεοπτικό διαζύγιο on air – Χωρίζει το δίδυμο Λυριτζής – Οικονόμου μετά από 28 χρόνια

Ο Βασίλης Λυριτζής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ – Μαζί του και ο αρχισυντάκτης της Πρώτης Γραμμής, Στρατής Τριλίκης – Παραμένει ο Δημήτρης Οικονόμου

Μια έκπληξη περίμενε όσους παρακολούθησαν το πρωί της Παρασκευής το φινάλε της εκπομπής Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ καθώς ο Βασίλης Λυριτζής ανακοίνωσε το «διαζύγιό» του από το ΣΚΑΪ και το τέλος – το επαγγελματικό όπως διευκρίνισε – της συνεργασίας με τον Δημήτρη Οικονόμου.

«Αυτή τη φορά θα είναι ένα πραγματικό φινάλε» ξεκίνησε την ανακοίνωση συγκινημένος ο Δημήτρης Οικονόμου. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, καθώς χωρίζουν οι δρόμοι μας μετά από πολλά χρόνια. Συμβιώσαμε για πολλά χρόνια, αν και διαφορετικοί άνθρωποι. Το διαζύγιο είναι κοινή συναινέσει» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λυριτζής σημείωσε στο ίδιο κλίμα συγκίνησης ότι «οι κύκλοι κλείνουν για να ανοίγουν. Κλείνει ένας κύκλος πολύτιμης συνεργασίας με τον Δημήτρη και τον ΣΚΑΪ. Ήταν μια συνεργασία, όχι χωρίς κύματα, αλλά ενδιαφέρουσα» είπε το μέχρι σήμερα «έτερον ήμισυ» της Πρώτης Γραμμής ευχαριστώντας τους συνεργάτες και τους τηλεθεατές και ζητώντας συγγνώμη για όποια λάθη παρουσιάστηκαν.

Από την εκπομπή αποχωρεί και ο αρχισυντάκτης της, Στρατής Τριλίκης, ο οποίος και αποκάλυψε ότι οι τρεις τους ξεκίνησαν να συνεργάζονται από το 1989 στο ραδιόφωνο του FLASH.

Θέλοντας, μάλιστα, να ελαφρύνει το φορτισμένο κλίμα είπε: «Εχουμε δώσει ασυλία στον Οικονόμου, εμείς είμαστε υπό αποχώρηση».


 

Σκάι: Ευχαριστούμε για την καλή και δημιουργική συνεργασία

Λίγο μετά το σήμα τέλους της εκπομπής, ο Σκάι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε για την συνεργασία τους δύο δημοσιογράφους που αποχωρούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κλείνει σήμερα ένας κύκλος πολυετούς συνεργασίας του «ΣΚΑΪ» με τους δύο εκ των τριών συντελεστών της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», τον παρουσιαστή  Βασίλη Λυριτζή και τον αρχισυντάκτη Στρατή Τριλίκη.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να μην ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία.

Ο «ΣΚΑΪ» ευχαριστεί τους δυο δημοσιογράφους για την καλή και δημιουργική συνεργασία των οκτώ τελευταίων χρόνων μέσα από την πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και τους εύχεται καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους διαδρομή».