ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δελτίο Τύπου

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ:  Υπογραφή Σύμβασης ΣΔΙΤ για το έργο

Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ “Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου”, μεταξύ της Αειφορικής Ηπείρου, εταιρείας μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η σύμβαση σύμπραξης προβλέπει τη μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, λειτουργία και συντήρηση του έργου για τα επόμενα 25 χρόνια. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 26,5 έτη και περιλαμβάνει την 18μηνη κατασκευαστική περίοδο και την 25ετή περίοδο λειτουργίας.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκ. ευρώ.

Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η διαχείριση Συμβατικών Αποβλήτων με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, απολύτου περιβαλλοντικής προστασίας και με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, για να διασφαλίζεται η διαχρονική εφαρμογή του σχεδιασμού.

Το έργο θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, 90 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών κ.λπ).

Με τη λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις κείμενες και ευρωπαϊκές νομοθεσίες, ενισχύεται η προστασία του περιβάλλοντος και προβλέπεται βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών υγείας των πολιτών. Η υλοποίηση του έργου προβλέπει έμμεσα ή άμεσα οφέλη στον Τουρισμό, την Εκπαίδευση και τη νέα ποιοτική Γεωργία, που είναι στρατηγικός στόχος για τη χώρα.

 
Πληροφορίες:

Επενδυτικές Σχέσεις : Αριστοτέλης Σπηλιώτης, τηλ. 210 69 68 000, tspiliotis@ternaenergy.com

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Λάμπρου , τηλ. 210 6968000, mailto:[email protected]