Ο Λ. Φραγκιαδάκης (ΕΘΝΙΚΗ): Τράβηξε την πρίζα… χωρίς επικουρικό την Παρασκευή

Χωρίς χρηματοδότηση αφήνει η Εθνική το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), όπως ακριβώς είχε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, με συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλω η κανονική καταβολή των επικουρικών συντάξεων Νοεμβρίου, που πρέπει να καταβληθούν την Παρασκευή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής του Λογαριασμού, μόνο πέντε από τα οκτώ μέλη ψήφισαν υπέρ της υποβολής αιτήματος στην τράπεζα για χρηματοδότηση, ενώ καταψήφισαν τα τρία μέλη που εκπροσωπούν τη διοίκηση της τράπεζας. Για την έγκριση της απόφασης χρειάζονταν τουλάχιστον έξι ψήφοι.

Κατόπιν τούτου, οι συνταξιούχοι της τράπεζας προσανατολίζονται σε υποβολή αγωγών κατά της Εθνικής και αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα, δια των οποίων θα ζητήσουν να επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη στην τράπεζα να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ μέχρι να εκδοθούν αποφάσεις επί των αγωγών.

Στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του δ.σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, βασικό θέμα είναι αυτό του ΛΕΠΕΤΕ. Θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις δικαστικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής υποστηρίζουν ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών και η τράπεζα έχει την υποχρέωση, βάσει διμερών συμφωνιών με τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, να καλύπτει τα ελλείμματα του λογαριασμού.