Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην Κατερίνη ο νεκρός ορειβάτης από τον Όλυμπο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε πριν λίγο η σορός του 55χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός ύστερα από πτώση στη θέση Λιβαδάκι. Διασώστες τον εντόπισαν τα μεσάνυχτα και ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς της σορού του σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο.

Πριν από λίγη ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας κι από εκεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο 37χρονος φίλος του βρέθηκε στην ίδια περιοχή τραυματισμένος. Μεταφέρθηκε πρώτα στο καταφύγιο Πριόνια και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες το απόγευμα, όταν ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο. Όταν ανέφερε ότι ο ίδιος, μαζί με τον 55χρονο, βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε από αέρος. Το έργο των διασωστών δυσχέραιναν οι χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν αυτή την εποχή στον Όλυμπο, και το σκοτάδι.

Επρόκειτο για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Ακολούθησε, την Κυριακή, νέα επιχείρηση, με δύο τραυματισμένους ορειβάτες.