Δηλώσεις από παντού για την αξιολόγηση…

Δηλώσεις από παντού για την αξιολόγηση… με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημάνει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και είναι πάρα πολύ κοντά και την Άγγελα Μέρκελ να εργάζεται με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με διαβεβαίωση που έδωσε η ίδια στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Την ίδια ώρα …το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην «προσωπική διαφορά» στις συντάξεις το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι το Ταμείο δεν ζητάει μέτρα από το 2018.
 
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα συναφθεί συμφωνία για την αξιολόγηση της Ελλάδας.
 
Στα φορολογικά….άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016
 
Στην προκήρυξη 3.685 υποτροφιών, «κατ’ ελάχιστον», για όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας, προχώρησε το ΙΚΥ.
Οι  υποτροφίες, που αφορούν το τρέάον ακαδημαϊκό έτος
αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φο τητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες»
 
Στα διεθνή η Βρετανία θα επιδιώξει να συνάψει μια συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ κατά τις διαπραγματεύσεις της για το Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.