Άδεια διαχείρισης NPLs απέκτησε από την ΤτΕ η Resolute Asset Management Greece

Την αδειοδότησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργεί ως διαχειριστής Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Resolute Asset Management (Resolute).
Η άδεια χορηγήθηκε μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και δίνει τη δυνατότητα στη Resolute να διαχειρίζεται δάνεια σε καθυστέρηση (non-performing loans – NPLs) εξ ονόματος εποπτευόμενων και μη εποπτευόμενων μερών.
Μετά την έγκριση, η Resolute είναι σε θέση να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τις Τράπεζες, όσο και τους αγοραστές των μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιταχύνουν την επίλυση πιθανών διαφορών με τους δανειολήπτες, απελευθερώνοντας πολύτιμα κεφάλαια που θα υποστηρίξουν την έκδοση νέων δανείων και θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο Bill Hancock, Διευθύνων Σύμβουλος της Resolute, δήλωσε:
«Η χορήγηση της άδειας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί μία ακόμα ένδειξη της αξιοπιστίας που διακρίνει τη Resolute, ως ειδικό διαχειριστή NPLs ακινήτων και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των €100 δισ.»