”ΕΔΩΣΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ”…

”ΕΔΩΣΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ”…

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των διασωθέντων του «Norman Atlantic», ενώ ακόμα επικρατεί χάος με τους αριθμούς των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου, καθώς οι αρμόδιες ιταλικές αρχές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να δώσουν σαφή στοιχεία για το ταξίδι… θανάτου.

Την ώρα που αγωνιούσαν οι επιβαίνοντες για τους αγνοούμενους, ο κυβερνήτης του πλοίου, Αρτζίλιο Τζακομάτζι, κατέθετε για πέντε ώρες στον ανακριτή Έτορε Καρντινάλι.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, λοιπόν, ο 62χρονος πλοίαρχος υποστήριξε ότι ακολούθησε όλες τους κανονισμούς ασφαλείας σεβόμενος την προκαθορισμένη διαδικασία.

Σχετικά με τις καταγγελίες των επιβαινόντων σύμφωνα με τους οποίους δε σήμανε συναγερμός μόλις προκλήθηκε η πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου, ο Τζακομάτζι, ισχυρίστηκε πως σήμανε εσωτερικό συναγερμό στο πλήρωμα, για να μην προκληθεί πανικός ανάμεσα στους επιβάτες.

Όπως επισημαίνει ιταλικό δημοσίευμα, ο πλοίαρχος κατέθεσε ότι κινήθηκε κατ’αυτόν τον τρόπο μέχρι να διαπιστώσει το μέγεθος της πυρκαγιάς και μόνο αργότερα, όπως ορίζει ο κανονισμός, σήμανε συναγερμό σε ολόκληρο το πλοίο.

Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος και ο πλοιοκτήτη του «Norman Atlantic», Κάρλο Βισεντίνι, ερευνώνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.