Χωρίς μετρό το Σαββατοκύριακο, απεργία την Κυριακή σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ

20.05.2016 20:57

Ακινητοποιημένο θα μείνει το μετρό το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ την Κυριακή δεν θα κινηθούν επίσης τα λεωφορεία τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το Σάββατο αρχίζουν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014