ΜΕΤΑ και την νέα καθίζηση των τιμών των τραπεζικών μετοχών οι δυνητικές αποδόσεις τους από τις τιμές στόχου με τις οποίες μας φλόμωσαν οι διάφοροι οίκοι στο τελευταίο δίμηνο είναι όντως διαστημικές!!
ΕΝΑ ευρώ η τιμή της αμκ της ΕΥΡΩΒ στο 0,5680 ευρώ τώρα…
ΔΥΟ ευρώ της ΑΛΦΑ, στα 1,4800 τώρα…
0,3000 ευρώ της ΕΤΕ ΒΑΝΚ και 0,2040 ευρώ…
0,3000 ευρώ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και τώρα στο 0,1450 ευρώ…
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου, προχώρησε η Morgan Stanley, εκτιμώντας πως οι χαμηλές τιμές θα επιμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, καθώς η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για το πού θα κινηθεί η μέση τιμή του Brent το 2016, στα 30 δολ. το βαρέλι, από 49 δολ. προηγουμένως.
Η τράπεζα αναμένει τώρα μια μέση τιμή στα 40 δολ. το βαρέλι το 2017, καθώς επιμένει η υπερ-προσφορά, πριν περάσει τα 50 δολ. μέχρι το τέλος του έτους και διαμορφωθεί στα 70 δολ. κατά μέσο όρο μέχρι το 2018.
-
Ο τζίρος ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, διαμορφώθηκε στα 81,2 εκατ. από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ).
-
Οι Alpha Bank, Eurobank, ΠΕΙΡ και Εθνική απορρόφησαν το 75,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών!!
-
Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο Μάριο Ντράγκι κατά την ομιλία του στη Bundesbank, δίνοντας πλέον χαρακτηριστικά ευθείας σύγκρουσης στις σχέσεις του με τον Γενς Βάιντμαν και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε..
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξεκαθάρισε ότι διατηρεί τα ηνία της ΕΚΤ και δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για αδράνεια.
-
Ένα παλιό ρητό στην Wall Street αναφέρει: F-E-A-R has two meanings 1) Forget Everything And Run or 2) Face Everything And Rise. The choice is yours (!)
ΣΧΟΛΙΑ για το ΧΑΑ (Θαν. Σταυρ.): Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα Ξένα χαρτοφυλάκια από το δεύτερο μισό της προχθεσινής συνεδρίασης, εφαρμόζουν κατά γράμμα την πρώτη εκδοχή.
-