Τσακαλώτος: Θα υπάρχουν νίκες, αλλά και ήττες με τους δανειστές — «Οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018»

03.01.2016 13:55

Τσακαλώτος: Θα υπάρχουν νίκες, αλλά και ήττες με τους δανειστές

«Οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018»tsakas  

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον σκόπελο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι «στην διαπραγμάτευση θα υπάρχουν και νίκες και ήττες».

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, επιβεβαιώνει ότι οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018.

Για το ασφαλιστικό αναφέρει:«Υπάρχουν στρεβλώσεις που πρέπει να διορθωθούν, ειδικές περιπτώσεις που πρέπει να επανεξεταστούν και το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο μεσοπρόθεσμα.

» Η στρατηγική που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει και στα δύο σκέλη -των στρεβλώσεων και της βιωσιμότητας-, που όμως και τα δύο είναι αποτέλεσμα πολιτικών δεκαετιών».

Όσον αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «η διαμάχη υπερβαίνει το ελληνικό ζήτημα».

Σημειώνει ότι το ΔΝΤ έχει από τη μία έχει πολύ σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις για τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, οπότε δύσκολα θα μπορούσε να είναι σύμμαχος μίας αριστερής κυβέρνησης, και από την άλλη πιέζει τους ευρωπαίους για μία ευνοϊκή λύση για το χρέος.

Αντιστρόφως οι ευρωπαίοι κατανοούν κάπως καλύτερα τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, αδυνατούν όμως να κατανοήσουν το θέμα του χρέους ως υπερεθνικό πρόβλημα.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014