Το Twitter στα βήματα του Facebook

Σε μια ακόμη αλλαγή προχωράει η διοίκηση του Twitter σε μια προσπάθεια να “ανακινήσει” το ενδιαφέρον των χρηστών του, και πλέον τα timelines θα ξεχάσουν αυτά που ήξεραν, και θα κινούνται και αυτά στον δρόμο που χάραξε το Facebook…

Καταργείται πλέον η χρονική σειρά στα tweets και τα τιτιβίσματα των χρηστών θα εμφανίζονται βάσει της συνάφειας ή της σημασίας, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν χώρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με το BuzzFeed News.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από αλλαγές που έγιναν από τον νέο CEO Τζακ Ντόρσει. Οι περισσότερες από αυτές φέρνουν το Twitter πιο κοντά στη γραμμή του Facebook, όπως τα favouriting tweets.

Η εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζεται στο να θέσει εκτός της χρονολογική σειρά. Το 2014, ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, είπε ότι η χρονολογική σειρά στα tweets «δεν είναι η πιο σχετική εμπειρία του χρήστη».

Ορισμένες πτυχές της μη χρονολογικής προσέγγισης ήδη εμφανίζονται. Εάν οι χρήστες δεν έχουν εισέλθει στο δίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, η ροή εμφανίζει τμήμα των tweets που έχουν αναρτηθεί στο μεσοδιάστημα.