Το “χρυσό” δώρο της Google στον επικεφαλής της εταιρείας

Οι εταιρείες στις καλές χρονιές, συνηθίζεται δίνουν μπόνους σε υπαλλήλους και στελέχη, όμως η Google το πηγαίνει σε άλλο επίπεδο ακόμα και το δώτο της εταιρείας.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, είναι έτοιμος να καταστεί ο πιο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής εισηγμένης εταιρείας, καθώς θα λάβει το ποσό των 199 εκατ. δολαρίων ως μπόνους, αν και θα είναι σε προνομιούχες μετοχές, με περιορισμό στον χρόνο πώλησής τους.

Ο κ. Pichai, έλαβε 273.328 μετοχές C στις 3 Φεβρουαρίου, τις οποίες θα πρέπει να διατηρήσει έως το 2019, εάν φυσικά παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας, όπως αποκαλύπτεται από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος.

Ο κ. Pichai, που ήταν υποδιευθυντής της Google όταν τα ηνία της εταιρείας είχε ο συνιδρυτής της Larry Page, ανήλθε στη θέση του επικεφαλής μετά την αναδιάρθρωση του ομίλου και τη δημιουργία της μητρικής εταιρείας Alphabet το 2015. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ποτέ η Google σε κορυφαίο στέλεχός της, ενώ είναι το πρώτο που λαμβάνει ο κ. Pichai.

Παράλληλα η μητρική Alphabet προσέφερε 42,8 εκατ. μετοχές στην Diane Greene, συνιδρύτρια και πρώην επικεφαλής της εταιρείας Vmware, στην οποία ανήκαν έως τον Νοέμβριο οι υπηρεσίες cloud της Alphabet. Η κυρία Greene έλαβε για το 2015 μετοχές αξίας 148 εκατ. δολαρίων, μετά την εξαγορά της εταιρείας Bebop Technologies από την Google.

Στην οικονομική διευθύντρια Ruth Porat, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στην Alphabet πέρυσι, προερχόμενη από την Morgan Stanley, δόθηκαν μετοχές αξίας 38,3 εκατ. δολαρίων.