Το συγκλονιστικό μήνυμα της συζύγου του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για την 17χρονη κόρη τους που χαροπαλεύει

Είναι το σπαρακτικό μήνυμα μιας μάνας που βλέπει το παιδί της να χαροπαλεύει, δίχως η ίδια να μπορεί να της προσφέρει το παραμικρό. Είναι μια κατάθεση καρδιάς μιας οικογένειας που μεγαλώνει ένα αυτιστικό παιδί, έχοντας ζήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες προβλήματα κι έχοντας δώσει πραγματικό αγώνα για να τα ξεπεράσουν.

Η 17χρονη κόρη του βουλευτή Αχαϊας, Νίκου Νικολόπουλου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκη Νικολοπούλου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

Η Τασία Μανωλοπούλου, μητέρα της Νίκης, συγκλονίζει με την ανάρτηση της, αφήνοντας να εννοηθεί η πρόθεση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της 17χρονης σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα “αυτιστικό” κράτος το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις ) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και να ζήσουν υγιείς κι ευτυχισμένοι. Δεν είναι ηρωισμός , δεν ειναι καλοσύνη. Είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι – χέρι με την Νίκη. Λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα“.