Τους νέους ευρωβουλευτές υποδέχτηκε στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής δέχτηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Φρέντι Μπελέρης.

Με βάση τη χαρτογράφηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που έχει γίνει από πλευράς της κυβέρνησης, αυτό που τονίζεται είναι ότι στα επόμενα τρία χρόνια αυτό που θα επιχειρηθεί είναι να υπάρξει μία αλλαγή πολιτικής, πολύ στοχευμένα και με βάση τα μηνύματα που ελήφθησαν από τους ίδιους τους πολίτες. Το πολιτικό πλαίσιο θα το θέσει ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα δώσει σήμερα Τρίτη.

Μπορεί οι πολίτες να απείχαν, ωστόσο δεν καταψήφισαν και αυτό έχει το δικό του ενδιαφέρον, με την έννοια ότι είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά με μια πίστωση χρόνου και συνεπώς αυτό που τονίζεται είναι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα γίνουν παρεμβάσεις, κινήσεις, μεταρρυθμίσεις με συγκεκριμένες στοχεύσεις, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΕΡΤNews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι μπορούν να γίνονται σε κυβερνητικές πολιτικές αλλαγές εν κινήσει, ότι δεν “είμαστε δογματικοί”, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί.

Στο κομμάτι της έντονης φημολογίας για τον ανασχηματισμό, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι οι αποφάσεις είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τονίζουν ότι δεν λαμβάνει ο πρωθυπουργός εν θερμώ αποφάσεις και ότι σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Πάντως, έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση για την αλλαγή προσώπων και δεδομένου και του προγράμματος του πρωθυπουργού, που έχει αναπροσαρμοστεί εν μέρει, υπάρχουν κάποιοι που τοποθετούν τις όποιες αποφάσεις ακόμα και αύριο.