Τουρκία: Εννέα νεκροί από την κακοκαιρία – Αγνοούνται έντεκα ναυτικοί

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη  χώρα, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 11 ναυτικοί στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

«Εννέα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταιγίδων και των σφοδρών βροχοπτώσεων» δήλωσε συγκεκριμένα ο Αλί Γερλικαγιά σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Ζονγκουλντάκ (βορειοδυτικά) όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στις επαρχίες Μπατμάν και Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το πτώμα ενός εκ των 12 Τούρκων ναυτικών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν ανοιχτά του Ερεγκλί, λιμανιού στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα, το πρωί.

Το σκάφος «Kafkametler», με σημαία Τουρκίας, βυθίστηκε αφού χτύπησε νωρίς χθες Κυριακή σε κυματοθραύστη, ενώ απέπλεε από το λιμάνι του Ερεγκλί, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον Τούρκο υποργό, οι επιχειρήσεις έρευνας, που προηγουμένως ήταν αδύνατες λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν σήμερα.

Άλλο σκάφος, με σημαία Καμερούν, έσπασε χθες στα δύο στο Ερεγκλί λόγω σφοδρών κυμάτων, ενώ νωρίτερα όλα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, άνεμοι ταχύτητας 130 – 140 χλμ/ώρα σάρωσαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κύματα ύψους οκτώ έως εννέα μέτρων.