Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Νίκος Σακαρέλης της Financial Services

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

H Αγορά αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών και την ταχύτητα με την οποία θα σχηματιστεί Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, τονίζει ο Νίκος Σακαρέλης.
Η δυνατότητα σχηματισμού θα επηρεάσει τόσο την πορεία της Τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης, όσο και το κλείσιμο των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν με τους Θεσμούς στο χρέος, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό κτλ.
sakar
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια ενίσχυση θέσεων σε μη Τραπεζικούς τίτλους. Η βαρύτητα που έχουν οι Τραπεζικές μετοχές στον Γενικό Δείκτη, τον έχουν οδηγήσει στο να βρίσκεται κοντά στις 700 μονάδες, καθώς αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα που είχαν κλείσει προ capital controls.(Motor Oil, Aegean, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ κτλ) .
Η ανθεκτικότητα του Ελληνικού Τουρισμού πιθανότατα να οδηγήσει σε χαμηλότερη ύφεση από τις προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά και σε καλύτερα αποτελέσματα στις εταιρείες που εποχιακά επωφελούνται.
Η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη ευρύτερη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων ώστε να βοηθηθούν τουλάχιστον οι εξαγωγικές εταιρείες και με τη διευθέτηση του χρέους.
Παράλληλα, χρηματιστηριακά, η αγορά αναμένει τις κινήσεις σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων, ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με την επένδυση των VLT΄ς του ΟΠΑΠ και την υλοποίηση Δημόσιων έργων, μέσω απορρόφησης κονδυλίων από το πακέτο Γιούνκερ που θα δώσει ώθηση στον Κατασκευαστικό κλάδο.
Το βλέμμα φυσικά και είναι στραμμένο και στην σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, απόφαση που θα μας επηρεάσει έμμεσα μόνο, καθώς η ιδιαιτερότητα της Χώρας μας είναι αρκετά διακριτή.
Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο η υποβάθμιση από τον οίκο FTSE σε αναδυόμενη Αγορά πιθανότατα να οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση του MSCI για το αν θα μας υποβαθμίσει σε “standalone market”.
Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Financial Services, μια πιθανή άνοδος των Τραπεζικών τίτλων σε επίπεδα -50% από τις τιμές που είχαν προ capital controls, δίνει ανοδικό περιθώριο στο Γενικό Δείκτη 30% . Στηρίξεις για το Γενικό Δείκτη εντοπίζονται στις 680 μονάδες και 650 μονάδες, ενώ οι αντιστάσεις τοποθετούνται στις 710 μονάδες και 730 μονάδες.
* ,