Τι πρέπει να προσέχετε στις αγορές με πιστωτικές κάρτες

Με τις αλλαγές που προωθούνται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και η πίεση από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, το πλαστικό χρήμα μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομασταν το χρήμα μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζαμε τις αγορές μας.

Οι πιστωτικές κάρτες δεν επίκινδυνες, ωστόσο υπάρχουν αγορές που όταν δεν γίνονται σωστά, μετατρέπονται σε επίκινδυνα “βαρίδια” για τους καταναλωτές. Πρόκειται για μεγάλες χρεώσεις που μπορεί να σας πάρουν πολύ καιρό να ξεπληρώσετε, κάτι που… χειροτερεύει την κατάσταση του χρέους και τους τόκους.

Ιδού τρία πράγματα που oι αναλυτές του Τime αναφέρουν πως ποτέ δεν θα έπρεπε να χρεώνονται στις κάρτες.

Τα ιατρικά έξοδα

Ιδιαίτερα σημαντικό στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, τα ιατρικά έξοδα πολλές φορές είναι τεράστια. Η επιλογή της χρήσης κάρτας σε αυτή την περίπτωση είναι απαγορευτική αφού κανείς δεν θέλει να θέσει επιπλέον επιτόκια σε μεγάλες ιατρικές δαπάνες.

Τα φοιτητικά χρέη

Ιδιαίτερα εάν οι νέοι σπουδάζουν στο εξωτερικό, σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ή έχουν φοιτητικά χρέη ή overdraft, ποτέ δεν πρέπει αυτά να “μπαίνουν” στην κάρτα αφού τα επιτόκια αποπληρωμής είναι τεράστια.

Ο γάμος των ονείρων σας

Εάν δεν αναμένετε φακέλους γεμάτους με λεφτά όπως στις ταινίες με τους μαφιόζους τότε περιορίστε λίγο τον πριγκιπικό γάμο και σώστε τα λεφτά για την υπόλοιπη ζωή σας μαζί, ή τουλάχιστον για τον μήνα του μέλιτος. Παντρευτείτε γιορτάζοντας την αγάπη σας, όχι τη χλιδή.

Πού να τις χρησιμοποιήσετε; Στις διαδικτυακές αγορές. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες καρτών σας προσφέρουν προστασία κατά της κλοπής προσωπικών δεδομένων. Εάν κάποιος καταφέρει και χακάρει το λογαριασμό σας και πάρει τα στοιχεία σας, είσαστε επίσης προστατευμένος κατά των ζημιών, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο για μερικές χρεωστικές κάρτες. Επιλέξτε με σοφία.