Την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα κατέθεσε ο (ΣΕΔΥΚΑ) – δραματική η κατάσταση

Την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καταθέτει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ), περιγράφοντας και τη δραματική κατάσταση των χρηματιστηριακών εταιριών στη χώρα και ζητώντας συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του ΣΕΔΥΚΑ αναφέρει τα εξής:

«Σε ανάγνωση των ανακοινώσεων των αρμόδιων Υπουργείων και της ειδησεογραφίας, σχετικά με τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα.

Δεν είναι δυνατό με δεδομένη την κατάσταση που επήλθε στην Ελληνική Οικονομία λόγω των capital controls και της απανωτής αύξησης της φορολογίας να κλείνουν κάθε μέρα δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη τη Χώρα και να προχωρά το Υπουργείο σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας χάνει συνεχώς έδαφος με αποτέλεσμα, όλοι οι επιχειρηματίες να αναζητούν λύσεις σε γειτονικές χώρες με μικρότερο κόστος λειτουργίας. Αντί λοιπόν να αυξηθούν τα κίνητρα για να παραμείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Χώρα, δημιουργούνται αντικίνητρα ούτως ώστε να τονώνεται συνεχώς η ιδέα για φυγή των επιχειρήσεων προς το εξωτερικό.

Ειδικά στο χρηματιστηριακό Κλάδο που μας αφορά, το σύνολο των χρηματιστηριακών επιχειρήσεων στη Χώρα λειτουργεί χαμηλότερα από το “νεκρό σημείο” και οδηγείται μαθηματικά στο κλείσιμο και την παύση εργασιών τους. Σημειώνουμε πως ο Κλάδος μας είναι ίσως ο μόνος που δε δούλεψε καθόλου για 5 περίπου εβδομάδες και παρουσίασε μηδενικά έσοδα λόγω του κλεισίματος των τραπεζών.

Αντί λοιπόν να βοηθηθεί ο Κλάδος αυτός με την έκδοση κάποιας Υπουργικής Απόφασης, η οποία να ρυθμίζει τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο γενικότερα μέσω μεγαλυτέρου αριθμού δόσεων, έρχεται ο Νομοθέτης να αυξήσει περαιτέρω τις ασφαλιστικές εισφορές. Η ευθύνη του Δημοσίου για την παύση εργασιών μας και η αχρήστευση αρκετών επενδυτικών εργαλείων λόγω των capital controls είναι μεγάλη και η Κυβέρνηση θα πρέπει αντισταθμιστικά να δημιουργήσει εργαλεία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Θεωρούμε πως τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, αλλά δυστυχώς δεν εισπράττουμε από την παρούσα Κυβέρνηση κάτι τέτοιο καθότι το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Οικονομικών αρνείται να μας ορίσει συνάντηση εδώ και αρκετούς μήνες.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο να μας ακούσει, να οριστεί μεταξύ μας συνάντηση και να συζητηθούν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να βρεθεί μία λύση».