Τα Μπολσόι με Μ. Λομπούχιν & Σβ. Ζαχάροβα στον «Σπάρτακο»- Μέγαρο Μουσικής – 13/3

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση

Οι μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις στο Μέγαρο Μουσικής έχουν αποκτήσει πολλούς φίλους, που έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παραστάσεις – θεάτρου, χορού ή μουσική- από φημισμένες σκηνές μεγαλουπόλεων της Ευρώπης.

Κυρίες και κύριοι, ένα από τα διασημότερα έργα του ρωσικού μπαλέτου…

Ο «Σπάρτακος»! Στην αρχαία Ρώμη, ο Σπάρτακος αιχμαλωτίζεται και γίνεται δούλος του ύπατου Κράσσου και της συντρόφου του Αίγινας. Ο ρωμαίος στρατηγός τον υποχρεώνει να γίνει μονομάχος και οργανώνει μια κρίσιμη αναμέτρηση αναγκάζοντας τον Σπάρτακο να παλέψει με έναν φίλο του και εντέλει να τον σκοτώσει. Το γεγονός αυτό θα τον κάνει να επαναστατήσει και να ηγηθεί μιας μαζικής εξέγερσης των δούλων, πρωτοφανούς για τα ρωμαϊκά χρονικά.

Σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει με απαράμιλλο δυναμισμό και εκφραστικότητα ο διεθνούς φήμης πρώτος χορευτής των Μπολσόι Μιχαήλ Λομπούχιν. Ενώ την Αίγινα, τη γοητευτική σύντροφο του ρωμαίου υπάτου που αιχμαλωτίζει τον Σπάρτακο, ενσαρκώνει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, μια από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες του καιρού μας.

Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του Σπάρτακου…

… εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Ο «Σπάρτακος»

… δημιουργήθηκε από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1968 ειδικά για τα Μπολσόι και καθιερώθηκε αμέσως ως το μπαλέτο-σήμα κατατεθέν του φημισμένου χορευτικού συνόλου. Μάλιστα, στο πρώτο ανέβασμα του Σπάρτακου, τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του θρυλικού μονομάχου ερμήνευσε ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές του 20ού αιώνα, ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ.

Ε.Μ.

http://www.megatv.com/