ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ Η «ΕΝΕΔΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» – Οι «μάχες» αστυνομικών-οπαδών στο «Καραϊσκάκης»

Λεπτομέρειες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το «Καραϊσκάκης» πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ φέρνει στο φως το huffingtonpost.gr.

Όπως αναφέρει οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησαν στον αέρα για να ξεφύγουν από την ενέδρα αγριεμένων χούλιγκαν με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για «ενέδρα θανάτου» που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 αστυνομικοί. Το περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οφείλεται στις λανθασμένες επιλογές, μεμονωμένης χρησιμοποίησης ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των οποίων η αποστολή είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι οι οργανωμένες ομάδες χούλιγκαν.

Αναλυτικά το δημοσίευμα που περιγράφει τα γεγονότα: «Όλα ξεκινούν στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν η αθλητική αποστολή της ομάδας της Άντερλεχτ αναχώρησε από γνωστό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού με προορισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ξαφνικά μία ομάδα περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού προσέγγισαν με μοτοπορεία το ξενοδοχείο. Έκλεισαν όλο το μήκος της λεωφόρου Συγγρού διακόπτοντας κατά διαστήματα την πορεία της αποστολής με σκοπό την πρόκληση φόβου στα μέλη της.

Οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν σταδιακά εκεί επιχειρώντας να εκτρέψουν τους οπαδούς στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, χωρίς να τα καταφέρουν. Η μοτοπορεία συνέχισε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το ποδοσφαιρικό στάδιο μέσω της αερογέφυρας στην οδό Καραολή Δημητρίου ακολουθούμενη από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ..

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με οπαδούς που έφθαναν στο γήπεδο μαζί με τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία και άλλους που είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και είχαν στήσει ενέδρα. Εγκλώβισαν τους ένστολους εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις με πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Οι ρίψεις μετατράπηκαν σε συμπλοκή σώμα με σώμα, ανάμεσα στους πολυάριθμους χούλιγκαν και τους ελάχιστους αστυνομικούς.

Δύο αστυνομικοί έπεσαν κάτω δεχόμενοι χτυπήματα από τους αγριεμένους νεαρούς. Οι ένστολοι έβγαλαν τον οπλισμό τους με δύο από αυτούς να πυροβολούν από μία φορά στον αέρα προκειμένου να απεγκλωβιστούν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τα αστυνομικά πυρά. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 11 από τους συνολικά 16 αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, και απεχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, κράνη και ασυρμάτους. Ο Εισαγγελέας Πειραιά έδωσε εντολή σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής για την διενέργεια προανάκρισης του σοβαρού περιστατικού.»

[ Online ]