ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία «φρένο» από τους «προεδρικούς» στο δημοψήφισμα – Αποχώρηση Τζουμάκα – Χωρίς Ομπρέλα και ομάδα Αχτσιόγλου η ΚΕ

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέφανος Τζουμάκας, καταθέτοντας δια ζώσης πολυσέλιδη δήλωση αποχώρησης του στην Κεντρική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τζουμάκας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα στελέχη που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα και δεν έχει ηγεσία μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος» είπε ο Στέφανος Τζουμάκας ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του ανέφερε: «Με αυτή την ομάδα υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας για την χώρα, υπάρχει θέμα δημοκρατίας και συντάγματος, υπάρχει θέμα κοινωνίας και θέμα συνολικότερο που αφορά την πολιτική και την δημοκρατία».

Δύο τροπολογίες-προσθήκες κατέθεσαν οι Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης,Φλαμπουράρης

Δυο τροπολογίες-προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης κατέθεσαν στην ΚΕ τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Συγκεκριμένα ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Ραγδαίες εξελίξεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η Ομπρέλα σχεδιάζει άμεσα την αποχώρησή της, ακόμα και σήμερα και θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις με κείμενο το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα πιθανώς μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ομάδα των 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου δεν έχει παραστεί στην ΚΕ και συνεδριάζουν για να καθορίσουν την γενικότερη στάση τους.