ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα από επιστημονικό συνεργάτη

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

«Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες είχε ανακοινωθεί και η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από θέση επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο. του κόμματος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τις προηγούμενες μέρες, είχε καταθέσει από κοινού με τον Γιάννη Ραγκούση και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για εσωτερικό δημοψήφισμα με επίδικο τον ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Οσον αφορά τον κ. Τσίπρα, αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου και μίλησε για την προοπτική ευρύτερων συγκλίσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης έτσι κι αλλιώς ανάμεσα σε κόμματα του προοδευτικού χώρου αλλά νομίζω το στοιχείο του να υπάρξει συζήτηση κυρίως για αυτά και λιγότερο για πρόσωπα και δεύτερον να είναι όσο γίνεται από τα κάτω, δηλαδή να εμπλακεί κόσμος σε διαδικασίες τέτοιες έχει μεγάλη σημασία από άποψη ουσίας», είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, αναφορικά με το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το τι ακριβώς σημαίνει αλλά και το πόσο πρέπει να ενδιαφέρεται ο πολίτης για αυτό, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν το ξέρω ακόμα γιατί δεν έχει ξεκινήσει καν οποιαδήποτε διαδικασία. Ούτε ξέρω αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή ονόματος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ένα κόμμα το οποίο λειτουργούσε δημοκρατικά, πολύ περισσότερο δημοκρατικά από άλλα κόμματα συνολικά στην Ελλάδα και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί δημοκρατικά. Να εκλέγονται όργανα και εκλεγμένα όργανα να παίζουν ρόλο στη λήψη αποφάσεων, στο πώς λειτουργεί το κόμμα, ποια είναι η πολιτική του κατεύθυνση κτλ. Νομίζω πίσω από αυτό δεν πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι μία ευρύτερη ανάγκη και δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τη δημοκρατική συγκρότηση των κομμάτων».