Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη το υπουργικό – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο.

Στο υπουργικό αναμένεται να συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα παρουσιάσει την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
  • Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη Σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο για τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις, και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα, αλλά και τα ελεγκτικά όργανα και έλεγχοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2118 σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μέτρα προσαρμογής στον Κανονισμό 2022/858 σχετικά με ένα πιλοτικό καθεστώς για υποδομές της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.
  • Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα κάνει εισήγηση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, τη συγκρότηση και τη λειτουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στις 20.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η «Καθημερινή», το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics με θέμα «Μεταπολίτευση. 50 χρόνια μετά». Ο πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά και τον καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Κώστα Κωστή.