Στ. Κασσελάκης: «Την Κυριακή όλα αλλάζουν και έρχεται το φώς»

«Έχω ένα προσωπικό στοίχημα και έχουμε ένα συλλογικό στοίχημα, ως ΣΥΡΙΖΑ. Να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για τις ζωές μας, να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για την Ελλάδα μας. Αν είμαστε όλοι μαζί, τότε μπορούμε. Όλα είναι δυνατά, η κάλπη είναι άδεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας απόψε στην ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα, εξαπολύοντας παράλληλα ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, «η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας είναι αυτό που δεν είχαν προβλέψει και τους χάλασε όλα τα σχέδια» και συνέχισε: «Με τη δική σας δύναμη θα το πάω μέχρι τέλους. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Κανένας πίσω, κανένας μόνος του, Η χώρα δεν τους ανήκει. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο αυτόφωτος, αυτόβουλος ελληνικός λαός. Όλοι στην κάλπη την Κυριακή, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για μία καλύτερη ζωή τώρα. Την Κυριακή όλα αλλάζουν. Έρχεται το φώς».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασελάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η χώρα έχει μετατραπεί στο Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων. Τα νεότερα για την ακρίβεια είναι οι αυξήσεις του ηλεκτρικό ρεύμα έως 70% στους λογαριασμούς του Ιουνίου και προσπαθούν να κοροϊδέψουν έναν ολόκληρο λαό λέγοντας δελτία καιρού. Σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου ο Βεγγάλης Μειμαράκης τα αποκάλυψε όλα για την ακρίβεια. Είπε ότι για το θέμα της ακρίβειας δεν αποφασίζουν οι Βρυξέλλες, αλλά αποφασίζουν οι κυβερνήσεις, για το πώς θα την καταπολεμήσουν».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Το πιο άδειο πορτοφόλι μετά την Βουλγαρία είναι δικό σας έργο κύριε Μητσοτάκη. Οι ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα είναι δικό σας έργο. Το σταθερά πιο πίσω είναι δικό σας έργο. Το σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη είναι δικό σας έργο. Σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη σημαίνει να παρακολουθείς, να επηρεάζεις την δικαιοσύνη, να ελέγχεις τα μέσα ενημέρωσης, να νοθεύεις της σύνθεση των ανεξαρτήτων αρχών. Το σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη, σημαίνει να μπαζώνεις, να μοντάρεις, να συγκαλύπτεις το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα που έγινε στην ιστορία της χώρας, στις πλάτες των οικογενειών 57 νέων ανθρώπων. Όντως δεν ξέρουμε εάν ήταν μόνο 57 πλέον τα θύματα στα Τέμπη, διότι πήγαν να καλύψουν τα στοιχεία, δεν έκαναν καταγραφή. Αυτό είναι η Ελλάδα του 2024 και αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Μπαζώνει, συγκαλύπτει, δεν καταγράφει τα οστά των παιδιών και λένε ότι το κομματικοποιούμε, αλλά αυτοί είναι που διαλύουν τους θεσμούς».

Επίσης, είπε ότι «σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη σημαίνει να τρως καρπαζιές από τους γείτονες σου και εσύ να μην έχεις εξωτερική πολιτική με πυγμή», προσθέτοντας: «Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι τέλους. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την πώληση 40 νέων αεροσκαφών f-16 block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία. Αυτά που η κυβέρνηση μας έλεγε ότι, είτε θα μπλόκαρε, είτε θα έβαζε πολύ αυστηρούς όρους, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν έγινε».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «παρουσιάσαμε προτάσεις κοστολογημένες και εφαρμόσιμες» και συνέχισε: «Οφείλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, να δείξουμε ότι υπάρχει χώρος για κοινωνικό κράτος. Αν εφαρμοστεί ένα σύγχρονο κοστολογημένο κοινωνικό πρόγραμμα για την χώρα, άλλος θα χρεοκοπήσει, η πολιτική τους. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα να έρχονται και να λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε τη, χώρα αν γίνουμε κυβέρνηση εμείς, που σώσαμε την χώρα από την χρεοκοπία».

Μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής, είπε ότι «η αποχή θα είναι αποχή από το μέλλον μας, θα είναι αποχή από τις ζωές μας» και συμπλήρωσε: «Η ψήφος μεθαύριο είναι καθοριστική, η ψήφος την Κυριακή είναι η φωνή σας, που λέει δεν αντέχω να με κυβερνάτε με τόση αλαζονεία, με τόση αδιαφορία, με τόσο κυνισμό».

Ακόμη, είπε ότι «χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία, θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία που στο 41% που πήρε πέρυσι, θα αθροίζει το 33% που θέλει τώρα και από αυτό το άθροισμα θα είναι έξω οι δικές σας ζωές».

«Υπάρχει λύση», συνέχισε «και αυτή είναι μία μεγάλη η προοδευτική παράταξη, η οποία θα αρχίζει να χτίζεται την Κυριακή μέσα από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να κερδίσουμε πίσω τις χαμένες μας λέξεις, ελπίδα, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, χαμόγελο, ευτυχία».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε στην ομιλία του ότι «ο μόνος λόγος που είμαι εδώ, είναι γιατί θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου, για την συλλογική μας ευτυχία, γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα, γιατί θέλω να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της αδικίας» και συμπλήρωσε: «Όχι, δεν είναι όλα προδιαγεγραμμένα, γιατί υπάρχουν πράγματα που είναι πολιτικές επιλογές. Είναι πολιτική επιλογή να φτιάξεις ένα κράτος δίκαιο και αξιοκρατικό, που να προσφέρει σε κάθε πολίτη την ευκαιρία να πετύχει, χωρίς να τον προσπερνούν πάντα οι λίγοι που έχουν μικρότερες ικανότητες, αλλά καλύτερη καταγωγή, περισσότερο χρήμα και γνωστότερο όνομα».