Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αύριο Τρίτη για την οπαδική βία Οικονόμου και Βρούτσης – Θα ζητήσουν αναβάθμιση της έρευνας

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις στον χώρο του αθλητισμού εμφανίζεται η κυβέρνηση, λαμβάνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά της οπαδικής βίας και παρέχοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη κάθε στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στο έργο της.

Αύριο Τρίτη θα μεταβούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ότι οι υπουργοί θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Μετά και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στου Ρέντη, η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης θα βρεθούν ζητήματα όπως ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες και εάν υπάρχουν κάποιοι που με όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις.