«Σουρωτήρι» έκαναν ξανά το Αιγαίο οι Τούρκοι: 39 παραβιάσεις σε μία ημέρα!

28.04.2016 01:19

Σε μία ακόμη επίδειξη ισχύος (;) μέσα στο ελληνικό Αιγαίο, ξεγυμνώνοντας την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, προχώρησε η Τουρκία τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4).

Συγκεκριμένα, τουρκικοί σχηματισμοί προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.AdTech Ad

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.

«Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών – δύο ήταν ζεύγη και ένας εξάδα – 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 9 τουρκικά ελικόπτερα. Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/691713/soyrotiri-ekanan-xana-to-aigaio-oi-toyrkoi-39-paraviaseis-se-mia-imera#ixzz474I9eERu

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014