Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – 8 προσαγωγές για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα Τρίτη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα στην περιφέρεια για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 8 άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι προσαγωγές φαίνεται ότι έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση στα τέλη Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την έκρηξη είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της, βρίσκεται πίσω από τρία «χτυπήματα». Το πρώτο αφορά επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τις 8 Ιουλίου του 2023 στο Χαϊδάρι, το δεύτερο επίθεση στο σπίτι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου και το τρίτο την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το «χτύπημα» στα Πετράλωνα, η οργάνωση «ανέφερε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Indymedia: «Δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Μάλιστα, προειδοποιούσε και για νέο «χτύπημα», δηλώνοντας: «Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας», ανέφερε ακόμη η οργάνωση.