Καλό μήνα με γεύση ροδιού, με γεύση επίμονης χαράς κατακόκκινης.
Γράφεί η Δρ. Τζούλια Μισιτζή
Η συστηματική χορήγηση χυμού ροδιού σε διαβητικούς αρρώστους οδήγησε σε βελτίωση της ευαισθησίας τους στην ινσουλίνη (διαπιστώθηκε ελάττωση του ενδογενούς C-πεπτιδίου) με σύγχρονη ελάττωση της αθηρωμάτωσης. (μειωμένη πρόσληψη οξειδωμένης LDL χοληστερόλης από τα μακροφάγα του αγγειακού τοιχώματος).
Η χορήγηση συμπυκνωμένου χυμού από ρόδι βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη καθώς οδηγεί σε ελάττωση των επιπέδων τόσο της ολικής όσο και της LDL χοληστερόλης. 50% των ανθρώπων που παίρνουν στατίνη δεν θα έπρεπε να παίρνουν σύμφωνα με το ετήσιο Αμερικανικό συνέδριο Καρδιολογίας. Ας είναι η τροφή μας το φάρμακο μας!
Πηγη: healthyvoice.gr