Ρέντσι προς Σουλτς: Η Ευρώπη ας ασχοληθεί περισσότερο με ανέργους και λιγότερο με τράπεζες

«Η Ευρώπη πρέπει να ασχολείται λιγότερο με τους κανόνες για τις τράπεζες και περισσότερο με όποιον είναι άνεργος, με όποιον ζει μια δύσκολη φάση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σήμερα στη Ρώμη.

«Έχουμε απέναντί μας μια μεγάλη πρόκληση, είμαστε πεπεισμένοι ευρωπαϊστές. Η Ιταλία γνωρίζει τη σημασία της, ως χώρα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι, επίσης, ότι πρέπει να αλλάξει η κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη», προσέθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Το πλεονέκτημα, όταν μιλάς με τον Ρέντσι, είναι ότι τα λόγια που χρησιμοποιούνται είναι ξεκάθαρα, τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές. Τόσο αν υπάρχει συμφωνία, όσο και αν προκύπτει μια διαφωνία», τόνισε, από τη μεριά του, ο Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «η Ιταλία είναι ένας βασικής σημασίας στυλοβάτης της Ευρώπης, η χώρα με την πιο σταθερή κυβέρνηση και της αξίζει σεβασμός για όλα τα θαρραλέα βήματα που έκανε».

Ο Ματέο Ρέντσι θέλησε να συμπληρώσει ότι «η φωνή της Ιταλίας δεν προκαλεί ενόχληση, αλλά κομίζει προτάσεις στην Ευρώπη».

Ο Γερμανός, σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τέλος, συμφώνησε με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης όσον αφορά στη διαπίστωση ότι «το Σύμφωνο δεν είναι μόνον σταθερότητας, αλλά και ανάπτυξης» αφού «οι κανόνες πρέπει να τύχουν σεβασμού, αλλά, αυτοί οι κανόνες, πάντα, πρέπει να χρησιμεύσουν για να δημιουργηθεί ανάπτυξη».