Ποιοι αγρότες θα δουν τελικά τον Τσίπρα σήμερα

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

Σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προσβλέπει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους των αγροτών.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών. Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός στην σημερινή συνάντησή τους.

AdTech Ad

Την ελπίδα ότι στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην συνάντηση».

Οι προτάσεις που αναμένεται να κομίσει το Μαξίμου ατους αγρότες

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα προτείνει εισφορές 12% ή 15% ή 20% του φορολογητέου εισοδήματος.

Οσον αφορά το αγροτικό μητρώο θα θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσοι έχουν το 51% του εισοδήματος από αγροτικές δραστηριότητες
Εργόσημο και για τα μέλη της οικογένειας και στους παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς

Στο φορολογικό γρηγορότερη επιστροφή Φόρων και συμψηφισμό ΦΠΑ, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να δεσμευτεί επίσης για ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα. Επίσης αναμένεται να προταθεί η αυτονόμηση του ΟΓΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελπίδα Γεροβασίλη για την... εκπροσώπηση των αγροτών τη Δευτέρα

Ελπίδα Γεροβασίλη για την… εκπροσώπηση των αγροτών τη Δευτέρα

Στο ραντεβού θα πάνε η Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αγρότες των Τεμπών, των Μικροθηβών, αλλά όχι της Νίκαιας, της Κρήτης και του Προμαχώνα.

Η τριμελής επιτροπή της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, για να αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην Αθήνα από χθες το απόγευμα και τα τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής, έγινε γνωστό ότι προτίθενται να μη συμμετάσχουν στον διάλογο και να αποχωρήσουν εφόσον θα κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με εκπροσώπους που δεν ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

«Ναι» στο διάλογο υπό προϋποθέσεις επαναλαμβάνουν τα Τέμπη, «αλλιώς δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», όπως τόνισε ο επικεφαλής συντονιστικής, Παναγιώτης Καλογιάννης.

Με σκέψεις ακόμα και να μην προσέλθουν στο τραπέζι δηλώνουν τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα, σύμφωνα δηλώσεις του ίδιου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το μπλόκο της Νίκαιας

Το απόγευμα στον κόμβο της Νίκαιας οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων από όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστό ραντεβού με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Ποιοι θα πάνε Μαξίμου

Δεκαεπταμελής θα είναι η οµάδα των αγροτών που θα περάσει στις 12:00 την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 37 µπλόκων από όλη τη χώρα στην ομάδα θα μετέχουν 5 αγρότες από τη Θεσσαλία, 5 από τη Μακεδονία, ένας από την Κρήτη, 2 από την Πελοπόννησο, 3 από το Πανελλαδικό και ένας από την Πρωτοβουλία.

Αν δεν βρεθούν σημεία σύγκλισης στη συνάντηση στο Μαξίμου οι αγρότες διαμηνύουν ότι θα επιστρέψουν στα μπλόκα, θα κάνουν τις απαραίτητες γενικές συνελεύσεις και θα καθορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση δεν θα πάνε οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οι αγρότες της Κρήτης που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία οι οποίοι έχουν συνταχθεί με τους συναδέλφους τους του μπλόκου της Νίκαιας.

Συνάντηση και με τον Μητσοτάκη

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα στις 17:00, ενώ στις 18.30 έχουν ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά. Την Τρίτη θα συναντηθούν με τους ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και την Ένωση Κεντρώων.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/672227/se-dialogo-me-ti-megalyteri-dynati-symmetoxi-prosvlepei-i-kyvernisi#ixzz40sKQXsI6