Ποιοι έριξαν νέα πόρτα στον Κατρούγκαλο

Μετά το Κουαρτέτο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μαζί με τους επιστημονικούς κλάδους “έριξαν πόρτα” στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς  δεν εμφανίστηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που τους είχε καλέσει ο υπουργός σήμερα το πρωί.  Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν να συζητηθούν οι νέες βελτιωμένες προτάσεις που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο για την ελάφρυνση των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν με το νέο σύστημα.

Οι φορείς (ΤΕΕ, δικηγορικός σύλλογος, γιατροί ,έμποροι) ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις  κατά του ασφαλιστικού (θα αποφασίσουν τη Δευτέρα).

Σύμφωνα με πληροφορίες , το υπουργείο  θα υποβάλλει νέα βελτιωμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία, αν η νέα εισφορά που προκύπτει με βάση το 20% του καθαρού εισοδήματος  υπερβαίνει τη σημερινή, η έκπτωση θα ξεκινάει από 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.  Εν συνεχεία θα μειώνεται κατά 1% για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ, ώστε να καταλήγει σε έκπτωση 5% για εισοδήματα άνω του 55.000 ευρώ.

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι και με τη νέα πρόταση δεν προκύπτουν ουσιαστικές ελαφρύνεις, καθώς μειώνονται οι εισφορές και αυξάνεται η φορολογία, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση να παραμένει υπέρμετρη.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΤΕΕ, «με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά συνεχίζονται δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο από 8/2 έως 12/2/2016.»

«Οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σημειώνοντας ότι πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία.