Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία κατά Στ. Ψυχάρη

Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. Μαζί του διώκονται και τα στελέχη της τράπεζας που χορήγησαν τα δάνεια.
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι τράπεζας που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια.

Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις.

Ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) είχε καταθέσει υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς στις 11 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί σε εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου.

Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Εύα Καραμανώλη
e.karamanoli@euro2day.gr