Πηγές ΠΑΣΟΚ για τα exit polls: Αυξήσαμε τα ποσοστά μας – Προβληματισμός για την αποχή

Σε μια πρώτη αντίδραση για τα exit poll προχώρησαν πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αύξησης των ποσοστών του κόμματος αλλά και της μεγάλης αποχής, που πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

Όπως επισημαίνουν, βρίσκονται εν αναμονή του επίσημου – τελικού αποτελέσματος, ενώ για την εκλογική απήχηση του ΠΑΣΟΚ  τονίζουν ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι, όπως λένε, ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του.

Έκφραση δυσαρέσκειας για τη ΝΔ – Καθοδική πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιοι παράγοντες υποστήριξαν ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Προβληματισμός για όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν

Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα. Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κάτι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.