Ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και καπνογόνα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πέταξαν αγρότες από την Κρήτη ο οποίοι βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη.
Είχε προηγηθεί το κυνήγι στο οποίο… πήραν αγρότες από την Κρήτη διμοιρία των ΜΑΤ μόλις πληροφορήθηκαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν στην πλατεία Καραϊσκάκη αγροτικό γεμάτο προϊόντα…
Οι αγρότες οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στην οδό Μάρνη μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ειδοποιήθηκαν με ντουντούκα και άλλοι τρέχοντας και άλλοι με πολύ γοργό βήμα έφτασαν ταχύτατα στον χώρο όπου είχεαποκλειστεί το Ι.Χ με τα αγροτικά προϊόντα.
Με το που έφτασαν στην περιοχή πήραν στο κυνήγι την ομάδα του ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πέταξαν μπουκάλια και σε δύο περιπολικά που βιαστικά έσπευσαν να αποχωρήσουν.
Επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Καραϊσκάκη είναι ο ταξίαρχος που είχε δεχθεί παρατηρήσεις από την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.
Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Real.gr
Νωρίτερα και συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 08:30 οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν με πορεία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αριστοτέλους.
Αρχικά επικράτησε ένταση όταν ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτρέψουν να αποκλείσουν συμβολικά για κάποιο χρονικό διάστημα το κτίριο.
Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ζήτησε μικρή χρονική παράταση προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις των αγροτών. Οι εκπρόσωποί τους πάντως σε κάθε τόνο ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για συμβολική κίνηση.