Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους- (σήμερα ο Β. Σιούτης της Guardian)

“Παρόλο που η τρέχουσα εβδομάδα είχε ως τώρα τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης μόλις και μετά βίας και μετά το σημερινό κλείσιμο, έχει κατάφερε να υπερκεράσει την πτώση της περασμένης Παρασκευής και το μεγάλο ‘μαύρο κερί” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Στον αντίποδα η Αγορά έχει καταφέρει να κρατήσει τη στήριξη στη περιοχή των 470 μονάδων και το μέσο του μεγάλου “άσπρου κεριού” από την ανοδική συνεδρίαση στις 15/02.
Όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί, δύο είναι τα καυτά ζητήματα που επιζητούν άμεσα λύση . Κατά κύριο λόγο η Αξιολόγηση και το Προσφυγικό που έχει ευρύτερες προεκτάσεις. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η νευρικότητα, η μεταβλητότητα και η καθημερινή εναλλαγή πρόσημων, ανάλογα με την ειδησιογραφία της ημέρας ,είναι αναμενόμενη.
Το εύρος 500 με 470 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, εδώ και οκτώ συνεδριάσεις και ο περιορισμένος τζίρος προϊδεάζουν για επερχόμενη σημαντική κίνηση της Αγοράς, προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση ανάλογα με τις εξελίξεις.
Επειδή όμως ο χρόνος ως την ολοκλήρωση της Αξιολόγησης φαίνεται να είναι αρκετός και αναμένονται αρκετά επεισόδια ως το τέλος της, μια νέα πτωτική κίνηση που θα τεστάρει την περιοχή των 450 μονάδων φαίνεται αρκετά πιθανή, ενώ η δημιουργία διπλής βάσης γύρω από τα προηγούμενα χαμηλά των 420, θα έθετε τις προϋποθέσεις για ένα πιο ουσιαστικό θετικό γύρισμα της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς όταν διαφανεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Αύριο περιμένουμε την ανακοίνωση της Moody’s για την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ την επόμενη Δευτέρα ανακοινώνονται οι τελικές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ Δ’ τριμήνου του 2015.
Τα αποτελέσματα έτους που ανακοινώνονται, θα δίνουν τον τόνο σε επιμέρους μετοχές ενώ την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν η Eurobank 2/3 και η Alpha Bank 3/3.
“Η ενδεχόμενη επιστροφή των Επικεφαλείς των Θεσμών θα βελτιώσει το κλίμα και την ορατότητα για το σε πιο σημείο στις διαπραγματεύσεις βρισκόμαστε” εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.