Πανούσης: «Σιγά μη φοβηθώ τις τρακατρούκες των -κατά Λένιν- χρήσιμων ηλιθίων» | Mikrometoxos.gr

Πανούσης: «Σιγά μη φοβηθώ τις τρακατρούκες των -κατά Λένιν- χρήσιμων ηλιθίων»

11.11.2015 21:03
«ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥΣ»

Πανούσης: «Σιγά μη φοβηθώ τις τρακατρούκες των -κατά Λένιν- χρήσιμων ηλιθίων»

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην υπουργός στις μηνύσεις εναντίον του από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις διαρροές απόρρητων εγγράφων με διαλόγους κυβερνητικού στελέχους και καταδικασμένων κρατούμενων για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πανούσης: «Σιγά μη φοβηθώ τις τρακατρούκες των -κατά Λένιν- χρήσιμων ηλιθίων»

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)», σημειώνει ο κ.Πανούσης.

Οπως προσθέτει, «αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου».

Ο κ.Πανούσης μάλιστα τονίζει ότι οι επικριτές του μπορούν «να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις».

Στα υστερόγραφα με τα οποία κλείνει την ανακοίνωση, ο κ.Πανούσης χρησιμοποιεί έναν στίχο του Γ.Αγγελάκα:

«ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- «χρήσιμων ηλιθίων»

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014