Οργανωμένο σχέδιο η ύφεση στην Ελλάδα

04.03.2016 17:30

Ξεπέρασε και το μεγάλο Κραχ του 1929 στις ΗΠΑ, η ύφεση στην Ελλάδα και αυτό δεν μπορεί παρά να μοιάζει με εσκεμμένη πολιτική πράξη, είπε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «The End of Alchemy».

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είχαμε πάλι σε μια βιομηχανοποιημένη χώρα ύφεση μεγαλύτερη από αυτήν που βίωσαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930 και αυτό είναι που συνέβη στην Ελλάδα. Είναι φοβερό, και συνέβη σχεδόν σαν μια εσκεμμένη πολιτική ενέργεια, που το κάνει ακόμα χειρότερο».

Παράλληλα, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης τόνισε:

«Στην ευρωζώνη, οι χώρες της περιφέρειας δεν έχουν τίποτα απολύτως για να αντισταθμίσουν τη λιτότητα. Τους ζητούν απλώς να μειώσουν τις συνολικές δαπάνες, χωρίς να υπάρχει κάποια απαίτηση για να αντισταθμιστούν (οι περικοπές αυτές). Νομίζω πως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα»..

Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βέβαιη μια ακόμα κρίση, και υποστηρίζει πως οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να έχουν «το θάρρος να αναλάβουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις» για προστασία ενάντια αυτής της κρίσης.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014