Οι Τούρκοι χτυπούν τα ελληνικά νησιά με «προσφυγικές βόμβες»

Διακινητές-δουλέμποροι και πρόσφυγες, ανενόχλητοι βρίσκουν νέα δίοδο στο Καστελλόριζο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Το Καστελόριζο εκπέμπει SOS. Απανωτά κύματα μεταναστών και προσφύγων συνεχίζουν να περνούν από το Καστελόριζο όπου μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 900 μετανάστες την ώρα που ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων δεν υπερβαίνει τους 250.

Οι Τούρκοι απειλούν με προσφυγική «βόμβα» τα ελληνικά νησιά, οι οποίοι κατά την πάγια τακτική τους σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τον καιρό την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν λύση στον Γόρδιο δεσμό του προσφυγικού.

Στο Καστελόριζο έφθασαν το τελευταίο τριήμερο τουλάχιστον 900 πρόσφυγες και μετανάστες όπως αναφέρουν τοπικές και άλλες πηγές, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή στρατηγική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί αυτοβούλως τις ροές ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις ένοπλες δυνάμεις.

Διακινητές-δουλέμποροι και πρόσφυγες, ανενόχλητοι βρίσκουν νέα δίοδο στο Καστελλόριζο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Το Καστελόριζο δεν είναι οχυρωμένο. Οι κάτοικοι ”σηκώνουν” από μόνοι τους ένα μεγάλο ”φορτίο”. Τα σώματα ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα και με πενιχρά μέσα κάνουν υπερπροσπάθειες να ανταπεξέλθουν», δηλώνει ο ίδιος.

Ο κύριος Χατζημάρκος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του «Mega», έδωσε μια άλλη διάσταση στο φλέγον ζήτημα, υπογραμμίζοντας: «Οι δουλέμποροι, αυτοί οι απίστευτοι εγκληματίες δεν εξυπηρετούν μόνο οικονομικούς σκοπούς. Η λειτουργία των εγκληματικών στόχων έχει κάποια διάσταση που θα μπορούσε να είναι και πολιτική».