Οι πιο ακριβές διαφημίσεις στην ιστορία του Super Bowl

Tο 50ο Super Bowl που θα διεξαχθεί φέτος στο Levi Stadium στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, θα σπάσει φέτος κάθε ρεκόρ εμπορικής αξίας, με το κόστος της διαφήμισης φέτος να εκτοξεύεται σε 150.000 δολάρια ανά δευτερόλεπτο.

Μια μάχη φήμης και δόξας για τις εταιρείες που ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο και βάζουν τα δημιουργικότερα μυαλά για να δημιουργήσουν εκείνη την διαφήμιση που θα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Πολλές εταιρείες το προσπάθησαν στο παρελθόν, όμως αυτές οι 7 διαφημίσεις έγραψαν ιστορία εξαιτίας του κόστους .

7) Taco Bell «Viva Young» (2013)-Κόστος: 7,6 εκατ. δολάρια

Η Taco Bell προσλαμβάνει κάθε ηλικιωμένο ηθοποιό που μπορεί να βρει για αυτό το διαφημιστικό, δείχνοντας κυρίους περασμένης ηλικίας να ζουν την «Τρελή ζωή» ξενυχτώντας. Πως καταφέρνει ένας 70χρονος να ανταπεξέλθει στην απαιτητική νύχτα που ανοίγεται μπροστά του; Φυσικά περνώντας από ένα Taco Bell…

6) Coca-Cola “America is Beautiful (2014) – Κόστος: 8 εκατ. δολάρια
Η διάσημη εταιρεία ξόδεψε 8 εκατ. για την μονόλεπτη διαφήμιση που υμνεί την Αμερική και την διαφορετικότητα της. Αυτό.

5) Microsoft “Empowering” (2014)- Κόστος: 8 εκατ. δολάρια
Η Microsoft σαν κάθε σωστή εταιρεία τεχνολογίας που σέβεται τον εαυτό της, δημιούργησε ένα σποτ που εξυμνεί την τεχνολογία και τις εφαρμογές της. Την μαγεία της τεχνολογίας να δημιουργεί συγκινήσεις, να δίνει ελπίδα, να δίνει φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να ακουστούν…

https://youtu.be/qaOvHKG0Tio

4) Kia “Matrix” (2014) –Κόστος: 8 εκατ. δολάρια
Μια διαφήμιση που μας γύρισε 15 χρόνια πριν με τον Μορφέα να βρίσκει ένα ζευγάρι και να τους δείχνει την… «πραγματική» αλήθεια για το τι είναι πολυτέλεια που τους χαρίζει ένα Kia.

https://youtu.be/diPICUxtRdo

3) Jaguar “British Villains Rendezvous” (2014) – Κόστος 8 εκατ. δολάρια
Μια διαφήμιση υπερ-θέαμα με τους πιο cult κακούς βρετανικής καταγωγής των τελευταίων ετών. Η βρετανική εταιρεία των πολυτελών αυτοκινήτων Jaguar μάζεψε τα μεγαλύτερα ονόματα και χάρισε ένα μοναδικό λεπτό δράσης και βρετανικού φλεγματικού χιούμορ. Tom Hiddleston, Sir Ben Kingsley, and Mark Strong εκτόξευσαν το budget στα ύψη και..το άξιζαν.

https://www.youtube.com/watch?v=2Bls1KKDwmo

2) Bud Light “Up for Whatever” (2014) – Κόστος: 12 εκατ. δολάρια
Ίσως από τις πιο έξυπνες διαφημίσεις, με την μπύρα Bud Light αλλά και τον… ξανθομάλλη Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ να χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία ζωής σε έναν τυχερό που αποφάσισε να πει «Ναι» σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά.
Για 1:30 λεπτό βλέπουμε πως η ζωή μπορεί να γίνει συναρπαστική παρέα με μια μπύρα την νύχτα του Super Bowl.

1) Chrysler “Imported from Detroit” (2011) – Κόστος: 12,4 εκατ. δολάρια
Το πιο ακριβό διαφημιστικό στην ιστορία του Super Bowl. Μια διαφήμιση επικών διαστάσεων από την κορυφαία εταιρεία αυτοκινήτων, που μας φέρνει μαζί με τον Eminem στην «Πόλη του αυτοκινήτου», το Ντιτρόιτ.
Ίσως η πιο επιδραστική διαφήμιση όλων των εποχών καθώς η διαφήμιση αυτή κατάφερε να εκτινάξει τα κέρδη της Chrysler περισσότερο από 50% από τότε, ενώ έδωσε στο Ντιτρόιτ ανάσα ζωής.
Μια «μαγική» συνάντηση έμπνευσης, επιτυχίας και κέρδους.

https://youtu.be/SKL254Y_jtc