Νέα λίστα φοροφυγάδων… made in Germany

24.11.2015 21:58

Μια ακόμη λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό αναμένεται να παραλάβει κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ αλλά και της ΓΓ καταπολέμησής της διαφθοράς κατά τη μετάβασή τους στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Πρόκειται για την δεύτερη αποστολή ελληνικού κλιμακίου στο πλαίσιο συνεργασίας με τις τοπικές γερμανικές φορολογικές αρχές.

Ο κατάλογος σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει στοιχεία Ελλήνων καταθετών τα οποία έχουν περιέλθει στον έλεγχο των γερμανικών φορολογικών αρχών στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εντολές που έχει δώσει ο Τρ. Αλεξιάδης ορίζουν την παράδοση της λίστας εφόσον πράγματι δοθεί από τους Γερμανούς, από το κλιμάκιο των Ελλήνων παραγόντων απευθείας στα χέρια του οικονομικού Εισαγγελέα με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή λίστα έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο ανάλογων λιστών οι οποίες αν και βρίσκονται για χρόνια στα χέρια των ελληνικών αρχών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες.
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αποτελεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ ξεχωρίζουν η λίστα εμβασμάτων εξωτερικού, η λίστα Λιχτενστάιν και η λίστα Ελλήνων με ακίνητα στο Λονδίνο.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014