Μετά από οκτώ χρόνια έφτασε η ώρα να δοθεί στην Ελλάδα η βοήθεια που χρειάζεται…

  • Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, μόνο εάν αλλάξει την προσέγγιση της αναφέρει η Handelsblatt
  • _________
Την θέση ότι οι πιστωτές πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα τη βοήθεια που χρειάζεται, δηλαδή μια πραγματική απομείωση του χρέους με στόχο την ανάπτυξη διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
______________
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Handelsblatt δημοσιεύει ανάλυση του οικονομολόγου, M. El Erian, ο οποίος υποστηρίζει πως η «Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά τα προβλήματα μόνο εάν αλλάξει την προσέγγισή της».
______________
«Συγκεκριμένα η Ελλάδα και οι πιστωτές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα απομείωσης χρέους, το οποίο θα στηρίζει τις εσωπολιτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την αναζωογόνηση των μηχανισμών ανάπτυξης της χώρας και θα συντελέσει στο να συμπίπτουν οι εσωτερικές υποχρεώσεις με τις ικανότητες της χώρας.
______________
Μια τέτοια προσέγγιση, που το ΔΝΤ στηρίζει ξεκάθαρα, θα βελτίωνε τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Εάν η ξεκάθαρη οικονομική λογική δεν είναι επαρκές κίνητρο για τους εταίρους της χώρας για να στηρίξουν ένα κούρεμα, τότε θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ο ρόλος της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης στην ιστορική προσφυγική κρίση.
_______________
Μετά από οκτώ χρόνια έφτασε η ώρα να δοθεί στην Ελλάδα η βοήθεια που χρειάζεται, με τη μορφή μιας πραγματικής απομείωσης χρέους που έχει στόχο την ανάπτυξη» αναφέρει ο κορυφαίος οικονομολόγος.