Λίνα Μενδώνη: Από την 1η Απριλίου 2025 το νέο εισιτήριο στην Ακρόπολη – Θα κοστίζει 30 ευρώ

Από την 1η Απριλίου 2025 θα ισχύσει το νέο εισιτήριο για την Ακρόπολη, το οποίο θα ανέρχεται στα 30 ευρώ, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι από τον Απρίλιο του 2024 μεμονωμένοι επισκέπτες που επιθυμούν να πληρώσουν υψηλότερο αντίτιμο μπορούν να ξεναγηθούν ιδιωτικά στην Ακρόπολη.

Ερωτηθείσα σχετικά, χαρακτήρισε παράλογες τις χθεσινές κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Ακρόπολης και την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Όπως ανέφερε η κυρία Μενδωνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είναι απορίας άξιο πώς το προσωπικό φύλαξης θέλει να εξυπηρετεί τα ταμεία, ενώ οι ίδιοι θεωρούν ότι το προσωπικό φύλαξης δεν είναι επαρκές.

Για τις αλλαγές στην εταιρεία Ανάπλαση Α.Ε. επικαλέστηκε αυτά που αναφέρονται στην τροπολογία, δηλαδή ότι διευρύνεται ο σκοπός της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και όχι μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπως ισχύει σήμερα.