Κ. Μητσοτάκης στην Α. Μέρκελ: Μόνη λύση η μείωση των φόρων και των κρατικών δαπανών

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ. Η συνάντηση  έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα, σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν το προσφυγικό και θέματα της οικονομίας.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης δαπανών και φόρων.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, αναφέρθηκε «στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα», στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες και επισήμανε πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, πχ στο Ελληνικό.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραβρεθεί στην εκδήλωση του ΕΛΚ δηλώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δε διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ΝΔ είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται «στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι η άνοδος του «ακραίου λαϊκισμού», που απειλεί να υπονομεύσει τις αξίες που εγγυώνται την ευρωπαϊκή ενότητα.
«Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη».