Κ. Μακέδος: Το ΤΜΕΔΕ θα συνεχίσει να συνεισφέρει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

«Το ΤΜΕΔΕ, μαζί με τον Τεχνικό Κόσμο, θα συνεχίσει να συνεισφέρει στον διάλογο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), Κωνσταντίνος Μακέδος, στο κλείσιμο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ με θέμα: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 13 και 14 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μακέδος: «Φιλοδοξούμε το Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ να αποτελέσει ένα θεσμό διαλόγου, ένα βήμα προβληματισμού, ένα φόρουμ ανοικτό με επίκεντρο αναφοράς την Ελλάδα αλλά με ματιά σε όλο τον κόσμο. Στις δύο ημέρες που πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο που διοργανώσαμε, συζητήσαμε τα δεδομένα, τα προβλήματα, αλλά κυρίως τις λύσεις για την νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η κλιματική κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Μακέδο, «στην εποχή του ΑΙ δεν χρειάζεται να μιλάμε μόνο για τις απειλές. Οφείλουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα τις συνέπειες της, και μετά, όλοι μαζί, να προτείνουμε λύσεις με στρατηγική, όραμα και μέθοδο. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, και ανοιχτοί στις προτάσεις των ειδικών».
Όπως ανέφερε, «ειδικοί, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, τραπεζίτες και εξέχοντα μέλη από τον τεχνικό κόσμο, συμμετέχοντας ως ομιλητές, προσέφεραν την δική τους διάσταση σε αυτά που μας απασχολούν, κυρίως ως τεχνικό κόσμο, και έθεσαν την βάση ενός διαλόγου που ξεκίνησε και εμείς ως ΤΜΕΔΕ έχουμε σκοπό να κρατήσουμε ζωντανό, ανοικτό, ως μια παρακαταθήκη για το συνέδριο που σήμερα ολοκληρώνεται».

Όπως δήλωσε ο κ. Μακέδος: «Θέλουμε αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί και να διευρυνθεί και του χρόνου, στο 2ο συνέδριο, να συνεχίσουμε στο σημείο που κλείσαμε σήμερα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους διεθνείς μας καλεσμένους, που συνεισέφεραν με την οπτική τους την παγκόσμια διάσταση των λύσεων που συζητούνται αναφορικά με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης», ανέφερε.

«Ως πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, δίνω την υπόσχεση ότι ως Οργανισμός δεν θα σταματήσουμε με παραγωγικό τρόπο να συνεισφέρουμε στην ευρύτερη συζήτηση για εκείνες τις πρωτοβουλίες και λύσεις που απαιτούνται στην νέα πραγματικότητα που διαβιούμε», δήλωσε κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Μακέδος.