Κουρέτας και Εξάρχου “απογειώνουν” το μετρό Θεσσαλονίκης

Τη σύμβαση με την «Ελληνικό Μετρό» για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού κόμβου στην περιοχή του σταθμού της Νέας Ελβετίας, που θα λειτουργήσει ως «πύλη» και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων των περιαστικών περιοχών από και προς τον ομώνυμο τερματικό σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, υπέγραψε η Ακτωρ, θυγατρική του Ομίλου Intrakat.

Τη σχετική συμφωνία, δαπάνης 10,4 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν στο σταθμό “Νέα Ελβετία” του μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ, Αλέξανδρος Εξάρχου, και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νικόλαος Κουρέτας, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιου για τις Μεταφορές, Νίκου Ταχιάου.

Κουρέτας και Εξάρχου όπως φαίνεται έχουν βρεί κοινό κώδικα επικοινωνίας με αποτέλεσμα το έργο να προχωρά απρόσκοπτα και να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Οπως μάλιστα σημείωσε  ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, «το έργο αυτό αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα συνεργασίας τεσσάρων φορέων και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικό Μετρό και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα δεν είναι πόσο καλά δουλεύει μια υπηρεσία. Το ζήτημα είναι πόσο καλά δουλεύουν όλες μαζί»