Ικανοποίηση Στουρνάρα για την επιτυχία της αποεπένδυσης σε Alpha Bank και Εθνική

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας από τις διοικήσεις των Alpha Bank και Εθνικής για τον τρόπο που χειρίστηκαν  τις διαδικασίες αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις δύο συστημικές τράπεζες.

Ο διοικητής της ΤτΕ συνεχάρη τηλεφωνικά Βασίλη Ψάλτη και Παύλο Μυλωνά, οι οποίοι με τις κινήσεις τους έφεραν στην ελληνική τραπεζική αγορά ισχυρούς επενδυτές, και ευχαρίστησε τον Ηλία Ξηρουχάκη και τους ανθρώπους του ΤΧΣ που «έτρεξαν» τις διαδικασίες.

Ο Γ. Στουρνάρας θεωρεί ότι η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και το ισχυρό πλέον τραπεζικό σύστημα είναι αυτά που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των placements. Βεβαίως, ο διοικητής εξέφρασε και τη στήριξή του στις διοικήσεις των τραπεζών.

Στην περίπτωση της Alpha Bank, ο CEO βρήκε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, τη UniCredit και την έπεισε για το μεγάλο deal στη Ρουμανία σε συνδυασμό με την απόκτηση του 9% της ελληνικής τράπεζας.

Μετά τη συμφωνία με τον κ. Α. Orcel ο κ. Ψάλτης πήρε το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη  Στουρνάρα, που είδαν θετικά αυτό το deal.

Στην Εθνική Τράπεζα ο κ. Στουρνάρας είδε τη διοίκηση Μυλωνά να παρουσιάζει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα καθιστώντας την τράπεζα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο διοικητής της ΤτΕ ήταν ενήμερος και για τις κινήσεις Μυλωνά και της ομάδας του που είχαν εξασφαλίσει τη στήριξη από το εξωτερικό και έκαναν περισσότερα από 20 ραντεβού με Ελληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, για να μπουν στο placement, με τελικό αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλα funds του εξωτερικού και ισχυρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν.