Θρίλερ: Χάθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Θρίλερ στο Αιγαίο. Από τα ξημερώματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου το στίγμα χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα. Το στίγμα χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρια άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Η επίσημη ανακοίνωση για το ελικόπτερο που χάθηκε

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελίο Ναυτικού εστάλη στις 6:28 το πρωί και έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.