Θρίλερ στο Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή του πρόεδρου Ραϊσί και του υπ. Εξωτερικών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν

Συνεχίζεται το θρίλερ με το το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, το οποίο αγνοείται αφότου έδωσε σήμα για αναγκαστική προσγείωση.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προς το παρόν καθώς αναφέρεται ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ραΐσι και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε «ανώμαλη προσγείωση» κοντά στο Βαρζεγκάν στην περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Ιράνός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι ζωές του Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών «βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που προέρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το IRNA έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να εντοπίσουν το ελικόπτερο.

Οι δυνάμεις διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και οι βοηθητικές δυνάμεις του στρατού και της επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια μαζική επιχείρηση για την εύρεση αυτού του ελικοπτέρου από την αρχή της αναφοράς ατυχήματος για το ελικόπτερο του προέδρου.

Λόγω της ομιχλώδους ατμόσφαιρας της περιοχής, η κατάσταση του ελικοπτέρου είναι ακόμη άγνωστη.

Τι γνωρίζουμε μέχρι ώρας

Σύμφωνα με το tasnimnews.com το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Αγιατολάχ Ραΐσι, είχε «ατύχημα» στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ιρανός πρόεδρος επέζησε, μετέδωσε με το SNN News δίνοντας και βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου «μία ώρα πριν το συμβάν κι ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη και βροχή».

Ωστόσο, κάποιοι από τους συνοδούς του προέδρου σε αυτό το ελικόπτερο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ελέγχου μέσα από την καμπίνα και έτσι οι ελπίδες για το τέλος αυτού του περιστατικού χωρίς απώλειες ζωών έχουν αυξηθεί.

Υπήρχαν 3 ελικόπτερα σε αυτή τη συνοδεία, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν υπουργούς και αξιωματούχους έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Ακούστηκε ότι στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο βρίσκονταν επίσης ο ιμάμης της Ταμπρίζ, ο Αγιατολάχ Αλ-Χασέμ και ο κ. Amir Abdullahian, υπουργός Εξωτερικών.

Συγκεχυμένες πληροφορίες

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το τι έχει συμβεί με το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου Ραΐσι, με τα ιρανικά ΜΜΕ να μη δίνουν ξεκάθαρη εικόνα.

Το ιρανικό πρακτορείο IRNA, τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο: Αναφορά για συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόερο Ραΐσι βορειοδυτικά του Ιράν.

Άλλη είδηση μεταδίδει το Tasmin: Αναφορά για ατύχημα στο ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

Οι άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου φέρεται να επικοινώνησαν με το κέντρο διοίκησης, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι το ατύχημα δεν είχε θύματα.

Σύμφωνα με το Τasmin, στο ίδιο ελικόπτερο επέβαιναν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και ο ηγέτης της προσευχής της Παρασκευής στην Ταμπρίζ, Αγιατολάχ Μοχάμεντ Αλί Αλ-ε-Χασέμ.

Η αυτοκινητοπομπή του προέδρου περιελάμβανε τρία ελικόπτερα. Δύο από τα ελικόπτερα που μετέφεραν αρκετούς υπουργούς και αξιωματούχους έχουν προσγειωθεί με ασφάλεια.